Dom deci pruža:

- zadovoljavanje osnovnih životnih potreba (stanovanje, ishrana, oblačenje, obrazovanje, zdravstvena zaštita, lični džeparac)

- stručnu i finansijsku pomoć i podršku u vaspitanju, obrazovanju, radnim i slobodnim aktivnostima, kreativnim nastojanjima, društvenim aktivnostima

Zaposleni našeg Spomenka bdiju nad decom 24 sata, 365 dana u godini. Svi zaposleni jedinstveno učestvuju u obezbeđivanju svih potreba naše dece. Naš kolektiv sastoji se od stručnih radnika i pomoćnih službi koje potpomažu stručni rad.

V.d. direktor ustanove je Vladimir Stevanovski, diplomirani pedagog.

 U ustanovi je trenutno zaposleno devet vaspitača, koji neposredno rade sa decom: Dragoslav Srbljanin, Željka Bozalo, Irena Bracanović, Miloš Milošev, Jadranka Miljković, Maja Vasiljević, Ivana Mihailović, Bojana Aleksić i Bojana Ivanović.

Psiholog Doma je Maja Stamenković.
Socijalni radnik Doma je Jelena Anđelković.


Zaposleni usavršavaju svoje znanje i idu u korak sa vremenom. U radu sa decom se primenjuje Kognitivno-bihevijoralni metod, koji se uspešnim pokazao u prevenciji mladalačke delikvencije, narkomanije i poremećaja ponašanja. Uz puno ljubavi i individualnog rada, vaspitači pripremaju decu da postanu zreli, obrazovani i samostalni ljudi.

Za praćenje zdravstvenog stanja dece zadužena je medicinska sestra Mira Topić.

U kuhinji rad organizuje i koordinira šef kuhinje Vukosava Milošev, a pomažu joj naše dve kuvarice Jadranka Pajević i Slavica Vojinović. Moramo se pohvaliti da je u našoj kuhinji organizovano mnogo lepih proslava, rođendana dece, Novih godina i slava, i da su se izdvojili specijaliteti naših kuvarica kao što je naša domaća štrudla sa makom, domaće kiflice, pite sa raznim nadevima i slične đakonije koje uvek obraduju našu decu i goste ustanove.

O čistoći ustanove kao i dece brine vešeraj u kojem rade Đurđica Kajganić i Olivera Biro, a tu je i naša spremačica Snežana.

Kada je tekuće održavanje Doma i dvorišta u pitanju, tu je domar Edmond Nemček, za grejanje je zadužen ložač Velibor Ristić, a za prevoz dece i zaposlenih naš vozač Ivan Puškarić.

O poštovanju zakona brine pravnik-sekretar Dragana Cvetković.

Ostvarenja planova, naravno, nema bez finansija. Šef računovodstva Jelena Vasić Raković bavi se kooridnacijom službe računovodstva.

Da sve bude dobro organizovano i nabavljeno na vreme, od hrane, preko školskog pribora, odeće i obuće i još mnogih neophodnih sitnica, brine komercijalsta-magacioner Vesna Šaponjić.

Administrativni radnik i blagajnik je Jelica Žarkov, a knjigovođa je Danka Petrović.

Ova ustanova radi dugi niz godina i moramo pomenuti i one koji su u njoj nekad radili i pomogli da naš Spomenak bude našoj deci adekvatna zamena za pravu kuću: tu su bivše direktorke Radmila Radovanović, Ljiljana Veličković, Zdenka Radojković, Tanja Lukić, i bivši zaposleni koji su sada naši voljeni penzioneri, Dose Grubanoski, Ljiljana Tončić, Radmila Kovačević, Petar Rajačić, Goran Pavković, Ružica Petranović, Ilinka Milošević, i kolege Kosta Rajić i Stevan Filijović koji nažalost više nisu među živima.