Vreme u našem Domu se meri od jedne slave do druge. To je najznačajniji i najradosniji dan u godini. Pred slavu se dugo pripremamo. Učimo pesmice i recitacije. Uvežbavamo program. Pozivamo goste. Uređujemo kuću. Spremamo posluženje. Za taj jedan svečani dan, kada nam dođu ljudi koje volimo.

Veliki trud koji smo uložili se isplatio. Organizacija je bila besprekorna, i sve je teklo savršeno.

Svetosavska akademija je započela tradicionalnim sečenjem slavskog kolača, i toplim rečima našeg sveštenika upućenim deci i gostima. Nakon toga je hor Muzičke škole "Jovan Bandur", na čelu sa njihovim pedagogom Jelenom Cvetić, otpevao himnu svetom Savi. Potom se gostima obratio v.d. direktor Vladimir Stevanovski koji je poželeo dobrodošlicu gostima. Hor Muzičke škole je izveo još dve prigodne numere, na veliko zadovoljstvo gostiju.

Zatim su i naša deca dobila priliku da pokažu sve što su spremila za goste. Svaki nastup je nagrađen burnim aplauzom, i iskrenim pohvalama nakon programa. Predstavili smo se u najlepšem svetlu.

Naš svečani program je posebno obogaćen nastupom hora Slavisti, koji neguju slovensku pesmu i kulturu. Oni su i prošle godine pevali na našoj slavi, i veoma smo srećni što su se odazvali našem pozivu i ove godine. Otpevali su nekoliko numera iz svog repertoara, a nakon nastupa su našli vremena da se druže sa našom decom i gostima, što nas je sve jako obradovalo.

Srećni smo što su na našu domsku slavu došli i školski drugari naše dece, što nam govori da su naša deca prihvaćena u školi, i da imaju svoje mesto u društvu.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu i doprineli da domska slava bude divan dan za decu i zaposlene.

slava-1slava-2slava-3slava-4slava-5slava-6slava-7slava-8slava-9slava-10