Tokom celog decembra smo uživali u prazničnoj atmosferi. Pravili smo ukrase, ulepšavali našu kuću. Gotovo svakodnevno, dolazili su nam gosti sa raznih strana i donosili paketiće. Uživali smo u svakom pretprazničnom danu.

Novogodišnja noć je zaokružila sve te lepe dane u jedan predivan doživljaj. Atmosfera je bila odlična, zahvaljujući mnogobrojnim aktivnostima koje su unapred osmišljene. Krenuli smo sa "igrama bez granica" koje su se malo razlikovale od onih naših igara koje igramo leti na sportskom terenu. Ovo su bile igre prilagođene za zatvoreni prostor i zabavu, sa različitim nivoima težine, tako da su sva deca mogla da uzmu učešće. Bilo je puno smeha, trke i vriske. Nakon ovog prvog dela koji nas je dobro zagrejao, imali smo jedan blok za naše devojčice, gde smo birali najlepši osmeh, najbolju šminku, najbolju promenu i najbolju frizuru. Potrudili smo se da svaka devojčica u nečem bude najbolja i najlepša, i da svaka dobije nagradu. Nakon ovog dela, prešli smo na dodelu specijalnih nagrada za razne važne oblasti, pa smo tako nagradili decu koja redovno idu u školu, koja su se promenila na bolje, koja vode računa o bezbednosti, pomažu drugima... Naravno, tu je bila i neizbežna tombola, gde su deca izvlačila papiriće iz šešira, i dobijala pripremljene paketiće, koji se ponekad nisu slagali ni sa polom, niti sa uzrastom deteta, pa smo se tome jako smejali. Zbog toga je posle tombole usledilo veliko menjanje i poklanjanje dobijenih poklona, tako da je na kraju svako dobio ono što mu se dopada. Pred ponoć, imali smo još jednu dodelu poklona. Zahvaljujući Crvenom krstu Čukarica, deca su dobila lepe slatke paketiće, koji su im podeljeni baš ove noći.

Tako nam je u igri i zabavi vreme do ponoći proletelo! Uključili smo TV samo da vidimo odbrojavanje, a onda smo istrčali napolje da gledamo vatromet. Posle ponoći usledila je žurka sa muzikom, plesom, uz obilje hrane, sokova, slatkiša, grickalica. Pred zoru, mlađa deca su posustala i otišla da spavaju, a oni stariji su se još malo borili sa snom pokušavajući da gledaju neke uzbudljive filmove.

Ovo je zaista bila sjajna novogodišnja noć, na zadovoljstvo dece, a i vaspitača koji su Novu godinu proslavili sa njima. Voleli bismo da nam cela nova 2019. godina bude kao ova noć, ispunjena raznovrsnim sadržajima, zabavom, harmonijom i blagostanjem.

ng1ng2ng3ng4ng5