Predrag Vuletić: Težimo dostizanju najvišeg standarda u sferi socijalne zaštite
Novi Sad , 04. oktobar 2017.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je danas 25 ugovora direktorima ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika čiji je osnivač Pokrajinska vlada.

Ugovori koji su danas dodeljeni namenjeni su izradi projektno –tehničke dokumentacije.

Predrag Vuletić je rekao da je Pokrajinskom skupštinskom odlukom o rebalansu budžeta za 2017. godinu budžet pokrajinskog sekretarijata uvećan za 44 miliona dinara, te da su ta sredstva usmerena ka ustanovama socijalne zaštite.

U prethodnih godinu dana Pokrajinski sekretarijat je opredelio oko 150 miliona dinara od čega je za investicije u ustanovama, usmereno oko 85,5 miliona .
Jedan od najvećih problema u ustanovama za smeštaj korisnika je izrada projektno-tehničke dokumentacije, pa je odluka Pokrajinskog sekretarijata bila da se nakon rebalansa, sredstva usmere za te namene.

„Unapređenje uslova smeštaja i usluga, dobijanje licenci i zadovoljstvo korisnika, su cilj kojem teži Pokrajinska vlada. Kroz realizaciju ovih ugovora i sva dosadašnja ulaganja, težimo dostizanju najvišeg standarda u socijalnoj zaštiti“, istakao je Vuletić.

Pokrajinski sekretar je podsetio na reči predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da će naredna godina biti godina socijalne zaštite i ulaganja u socijalnu zaštitu, i izrazio nadu da će ovim sredstvima ustanove spremno dočekati konkurse u narednom periodu.

04102017 ugovori 5 0 104102017 ugovori 7 0 1

Sunce sija, vreme je predivno, uživamo u Miholjskom letu. Postoji puno načina da se iskoristi ovako lep dan, a mi smo se opredelili za šetnju uz obalu Tamiša. Šetalište je pored same vode, sa puno klupica i zidića na koje se može sesti kad se noge umore od hodanja. Tu su i parkići sa sadržajima za decu. Prijalo nam je penjanje, skakanje, ljuljanje... Kad je sunce zašlo, iznenada je postalo hladno, pa smo požurili u Dom. 

DSCN5580DSCN5586DSCN5589DSCN5624DSCN5642DSCN5678DSCN5704DSCN5719

 

Lepo vreme budi i lepo raspoloženje, a kako ga bolje iskoristiti nego u sportskim aktivnostima...
Neko na terenu, a neko u teretani, nije važno sve dok nam je zabavno. :)

12345678

Stručni saradnici angažovani u Savetovalištu za decu i mlade, danas su posetili Bracinu školu. To je jedna u nizu poseta školi sa kojom godinama imamo odličnu saradnju. Deca iz Bracine škole nas prepoznaju, a i mi njih, i uvek se radujemo kad se vidimo.
Tema današnjih radionica su bile socijalne veštine. Kroz predavanja i praktične vežbe, bavili smo se vršnjačkim odnosima, neverbalnom komunikacijom, diskutovali i igrali razne uloge... Učešće su uzeli učenici od petog do osmog razreda, koji su pokazali zadivljujuću zrelost i saradljivost, ali i razigranost i spremnost da se zabave, razmatrajući ove ozbiljne teme.
Nadamo se da ćemo se u okviru ovog ciklusa Savetovališta videti još koji put, zato što se u Bracinoj školi osećamo kao kod kuće.

1

24

 

3

Predivno jesenje nedeljno popodne, proveli smo sa nastavnicom u šetnji u Narodnoj bašti.
Sedeli smo na klupi mašte, naučili o neustrašivom podvigu heroja Lea, uživali u jeseni, njenim predivnim bojama i plodovima.
Dan u prirodi je uvek za nas najveseliji dan!

12 

5463

Vodimo računa o zdravlju naše dece, a tu si i prijatelji koji nam u tome rado pomažu.
Već nekoliko godina u posetu nam dolaze naši drugari iz Orbit karavana, koji deci održe lepo i zabavno predavanje o higijeni zuba, a potom deci podele i prikladne poklone.
Radujemo se ovim susretima, zato što se uvek lepo provedemo, i podsetimo se zdravih navika!

Orbit

DSCN5452DSCN5484

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN5556Untitled-2 copy