Predrag Vuletić: Težimo dostizanju najvišeg standarda u sferi socijalne zaštite
Novi Sad , 04. oktobar 2017.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je danas 25 ugovora direktorima ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika čiji je osnivač Pokrajinska vlada.

Ugovori koji su danas dodeljeni namenjeni su izradi projektno –tehničke dokumentacije.

Predrag Vuletić je rekao da je Pokrajinskom skupštinskom odlukom o rebalansu budžeta za 2017. godinu budžet pokrajinskog sekretarijata uvećan za 44 miliona dinara, te da su ta sredstva usmerena ka ustanovama socijalne zaštite.

U prethodnih godinu dana Pokrajinski sekretarijat je opredelio oko 150 miliona dinara od čega je za investicije u ustanovama, usmereno oko 85,5 miliona .
Jedan od najvećih problema u ustanovama za smeštaj korisnika je izrada projektno-tehničke dokumentacije, pa je odluka Pokrajinskog sekretarijata bila da se nakon rebalansa, sredstva usmere za te namene.

„Unapređenje uslova smeštaja i usluga, dobijanje licenci i zadovoljstvo korisnika, su cilj kojem teži Pokrajinska vlada. Kroz realizaciju ovih ugovora i sva dosadašnja ulaganja, težimo dostizanju najvišeg standarda u socijalnoj zaštiti“, istakao je Vuletić.

Pokrajinski sekretar je podsetio na reči predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da će naredna godina biti godina socijalne zaštite i ulaganja u socijalnu zaštitu, i izrazio nadu da će ovim sredstvima ustanove spremno dočekati konkurse u narednom periodu.

04102017 ugovori 5 0 104102017 ugovori 7 0 1

Izuzetno prijatno popodne imali smo pre neki dan kada nam je u goste došao umetnik Slobodan Kovačević, koji je već nekoliko puta posećivao Dom "Spomenak". Za našu decu pripremljen je zaista lep i raznovrstan program. Najpre smo se malo igrali i vežbali u teretani uz instruktorku zumbe, potom je usledilo šminkanje profesionalnih šminkera. Onda smo se zabavljali igrajući različite zanimljive igrice sa odličnim animatorkama. Naravno, sve uz muziku i smeh. Za užinu smo počašćeni tortom, a za večeru su deca dobila picu. Druženje je trajalo nekoliko sati, uz punu pažnju i učešće dece. Popodne je proletelo za čas! Organizator Slobodan, kao i cela ekipa koja je učestvovala u ovom programu za našu decu, zaslužuju sve pohvale!

sk1sk2sk3sk4

Praznična čarolija počinje. Pozivi za novogodišnji program za našu decu polako pristižu sa raznih strana. Mi ćemo se, naravno, rado odazvati i, kao i svake godine, stići svuda gde nas dobri ljudi pozovu. Ugostićemo i sve one koji dođu da nas posete u Domu.

Ukrašavanje jelke je nezaboravan događaj koji sva deca vole. Uz slatkiše, muziku i smeh, povadili smo sve ukrase koje imamo i ukrasili jelku u holu naše kuće. Pripremili smo i jednu manju novogodišnju jelku u našem Savetovalištu za drugare koji dolaze tamo. Znamo da je tek početak decembra, ali želimo da uživamo što duže u ovom magičnom periodu godine.

ukrjel

Naša deca su pozvana na žurku održanu u Gerontološkom centru, povodom završetka projekta „Frendovanje – novi izazov“ koji je realizovala Neformalna grupa „Prijatelji“ u saradnji sa Gerontološkim centrom, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, a u okviru programa „Mladi su zakon“. Ideja projekta je bila da se mladi aktiviraju i pomognu bakama i dekama iz Gerontološkog, da svi zajedno uživamo i naučimo nešto novo. Što se tiče naše dece, ova misija je uspešno realizovana.

12

3456

 

Školska godina uveliko traje, a mi smo našoj deci još na početku školske godine obećali da će svi koji budu redovni na nastavi, imati priliku da idu u piceriju. Ovo je bila značajna motivacija, i puno dece se zaista potrudilo da redovno ide u školu, radujući se nagradi. Zahvaljujući našim dugogodišnjim prijateljima iz Čikaga, humanitarnoj organizaciji Lifeline, obezbeđena su sredstva, pa je obećanje i ispunjeno.  Deca su i ove jeseni imala priliku da uživaju u druženju i ukusnoj hrani u jednoj lepoj pančevačkoj piceriji. Tu smo dolazili i ranije, i uživali u fantastičnom ukusu hrane. Krenuli smo u dobrom raspoloženju, i satima pričali i smejali se zajedno. Divno veče, zaista smo se lepo proveli!

34

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

1a2

U Domu „Spomenak“ održana je još jedna zanimljiva i korisna edukacija na temu „Sindrom izgaranja“. Stres na poslu i sindrom izgaranja predstavljaju probleme o kojima često razmišljamo i govorimo, zato što je u okviru pomagačkih profesija teško postaviti granicu između „profesionalnog ja“ i „privatnog ja“. Ova edukacija nas je još jednom podsetila na važnost prevencije koja je najznačajnija u borbi protiv ovog stanja.

1 - Copy2 - Copy3 - Copy4 - Copy